Huurdersvereniging Woonvallei 
in uw belang!

Advies huurverhoging


Meer te besteden door De Voorzieningen Wijzer

Wist u dat erg veel huishoudens in Nederland moeite hebben om financieel rond te komen? En, wist u dat dat te vaak niet nodig is? Er zijn heel veel regelingen en toeslagen waar deze huishoudens gebruik van kunnen maken. Maar dat is direct ook het probleem: het is veel en het is ingewikkeld geworden. Want waar heeft wie recht op en hoe vraag je dat aan?

En dat geldt niet alleen voor toeslagen en regelingen: ook bij het afsluiten van een zorgverzekeringspakket, energieleverancier en het invullen van de Belastingaangifte zien we vaak kansen.

Wat geldt voor u?

Als u in de gemeente Maastricht woont kunt u gratis en vrijblijvend gebruik maken van De Voorzieningen Wijzer. De adviseur die bij u thuiskomt kijkt samen met u of u in aanmerking komt voor de gemeentelijke regelingen, rijkstoeslagen, of uw zorgverzekeringspakket en het energiecontract het meest passend is en of u recht heeft op teruggave vanuit de inkomstenbelasting. Alleen bij uw akkoord zal de adviseur het geadviseerde ook daadwerkelijk meteen in werking brengen.
Wist u dat huishoudens na het adviesgesprek gemiddeld € 500 per jaar besparen? 
Maar misschien wel nog belangrijker: dat er weer rust en overzicht is omdat de financiën op orde zijn.

Het adviesgesprek is gratis en vertrouwelijk. De adviseur deelt uw gegevens ook niet met Maasvallei of de gemeente.

Wat geldt voor u? Vraag ook een gratis adviesgesprek via www.datgeldtvoormij.nl/maastricht


Energietoeslag nog niet gehad? Vraag hem dan nu aan!


De energietoeslag helpt je jouw hoge(re) energiekosten te betalen. Je krijgt maximaal 1.300 euro. De energietoeslag is voor huishoudens met een inkomen tot en met 130 procent van het sociaal minimum. Veel huishoudens hebben in november automatisch de energietoeslag op hun rekening gekregen. Heb je de energietoeslag niet automatisch gekregen? Dan kun je zelf een aanvraag doen via www.socialezaken-mh.nl/energietoeslag.


Hulp nodig?


Voor hulp bij het aanvragen kun je terecht bij de wijkservicepunten van Trajekt in De Heeg, Wittevrouwenveld, Mariaberg en Malberg. Daar kun je op dinsdag en donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur zonder afspraak binnenlopen. Op dinsdag tot en met vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur is het Informatiepunt Digitale Overheid in Centre Céramique open voor afspraken (tel. 043 350 56 00).


Neem altijd de volgende dingen mee:


• Inloggegevens van DigiD (ook van je partner als je die hebt);
• Een geldig Nederlands paspoort of Identiteitskaart (géén rijbewijs);
• Je bankpas;
• Gegevens over je inkomen en de inkomsten van je eventuele partner.


Vragen over de energietoeslag?


Kijk op www.socialezaken-mh.nl/energietoeslag voor de antwoorden op veel gestelde vragen. Je kunt ook bellen met 14 043. Of stuur een e-mail naar energietoeslag@maastricht.nl.
Energietoeslag krijgen heeft geen gevolgen voor een eventuele uitkering of andere toeslagen zoals huurtoeslag, zorgtoeslag of kinderopvangtoeslag.